3.3.2018

Suloisten eläinten kylä

Kun tutustuin muutama vuosi sitten mieheeni, tutustuin samalla (ehkä osittain tahtomattani) videopeleihin. Mieheni esitteli minulle pelin, josta voisin pitää, koska olin lähdössä pitkälle lentomatkalle Kanadaan. Testailin aluksi vähän hänen peliään lentokoneessa ja kotiin tullessani olin jo koukussa!
Myöhemmin sain häneltä joululahjaksi oman pelikasetin ja muuta oheissälää, kuten amiibo-hahmoja, sekä kortteja, joilla voi avata erilaisia asioita ja esineitä itse pelissä.
Animal Crossing New Leaf on peli, jossa pelaaja saa luoda itselleen kylän. Pelin alkuperäinen nimi Japanissa on Animal Forest, eläinten metsä, joka kuvaa peliä mielestäni paremmin. Pelaajan tulee hoitaa omaa kyläänsä; kitkeä rikkaruohoja, kasvattaa kukkia ja hedelmäpuita sekä rakentaa kylän koristeeksi siltoja ja muita rakennelmia, kuten penkkejä, suihkulähteitä ja patsaita.
Kylässä asustaa suloisia eläimiä, joiden kanssa voi ystävystyä tekemällä heille palveluksia. Heillä jokaisella on persoonallisuus, tervehdys ja tapa puhua.
Peli etenee reaaliajassa. Jokaiselle vuodenajalle, kuukaudelle ja vuorokauden ajalle on erilaista tekemistä. Lisäksi juhlapyhät kuten halloween, pääsiäinen ja joulu on huomioitu omilla, erikoistapahtumillaan. Voit kerätä karkkia kurpitsalle nimeltä Jack, toimittaa kylän eläimille joululahjoja heidän toiveidensa mukaan, katsella ilotulituksia ja hakea kahvilasta take-out kahvin.
Pelissä pyydystetään perhosia ja kaloja, kaivetaan fossiileja ja shoppaillaan huonekaluja, joilla sisustaa omaa kotiaan. Pelissä voi vierailla museossa, jonka kokoelma kartutetaan itse. Pelaaja voi vierailla ompelimossa, ostaa valmiita vaatteita tai luoda omia asujaan. Pelin sisällä voi myös pelata erilaisia minipelejä (jos hahmollasi on kodissaan pelikonsoli), käydä kampaajalla vaihtamassa hahmon hiustyyliä, kerätä mitaleja saavutuksistaan sekä rakentaa talvisin erilaisia lumiukkoja (jotka puolestaan antavat sinulle harvinaisia esineitä kiitokseksi).
Mielestäni pelistä tekee hauskan monien eri asioiden yhdistelmä. Itse pidän siitä, että voin sisustaa hahmoni kotia, suunnitella asuja sekä toteuttaa kylän maisemointia.
Itselleni mielenkiintoa lisää myös reaaliajassa pelaaminen ja pienet, mielenkiintoiset yksityiskohdat (käännä hahmosi kotona tv päälle tiettynä yönä klo 03:33 ja lähetyksen valtaa ufot), joita on ripoteltu peliin hurjan paljon! Minulle mieluisaa on myös se, että peliä voi pelata niin paljon (tai vähän) kuin itse haluaa. Voin pelata jokaisena viikonpäivänä pari tuntia tai vain kymmenen minuuttia viikossa. Tykkään myös pelin kannettavuudesta, tämän pelin parissa pitkä automatka taittuu paljon kepeämmin!
Itse löysin noin vuosi sitten Facebookista Animal Crossing New Leaf-yhteisön, jonka jälkeen pelaamiseen on tullut vielä enemmän sisältöä. Olen mm. vieraillut yhteisön jäsenten omissa kylissä netin yli ja saanut sekä tarjonnut apua tarpeen tullessa. Ryhmässä voi myös keskustella aiheesta, sekä kysyä, mikäli mieltä askarruttaa jokin. Pelillä on hurjan paljon pelaajia ympäri maailmaa ja Facebook-ryhmässä jäseniä on tuhansia.
Peli on  superhauska, oikein omiaan hieman lapsenmielisille nörteille sekä mielestäni myös lapsille! Lukutaito kyllä tarvitaan pelin pelaamiseen.
Peliä on todella vaikea kuvailla lyhyesti, sillä se sisältää niin paljon kaikkea. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, mikäli kiinnostus heräsi.
Kuvituksena muutamia kuvia suoraan screenshotteina otettuna omasta pelistäni, jotta saisitte vähän ideaa pelistä, sekä kuvia omasta Animal Crossing-kokoelmastani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan kommentillasi!