12.3.2018

Lauantain lounasvieraat ja resepti: suussa sulava suklaakakku

Meillä kävi viikonloppuna vieraita, pidemmän matkan päästä. Muutama perheeni jäsen ajoi meille kyläilemään parin sadan kilometrin pituisen matkan. Niin kaukaa kun saapuu vieraita, on pöydän oltava koreana! Ruokapuolesta meillä vastaa mies, leivonnaisista minä. 
Leivoin suussa sulavan suklaakakun reseptillä, jota olen käyttänyt jo monta vuotta. Alkuperäinen resepti löytyy ylä-asteen kotitalouden kirjastani, mutta olen tehnyt siihen pari pientä muutosta. Alla resepti kakkuun, jota isäni santsasi kolme kertaa!
Suklaakakku
Aineet: 150g margariinia
2 kananmunaa
2dl sokeria
3tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
3/4dl leivontakaakaojauhetta
200g tummaa leivontasuklaata
Vuokaan: voita ja vehnäjauhoja
Pinnalle: tomusokeria
Ohje: 1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle, voitele ja jauhota vuoka.
2. Sulata rasva ja suklaa erikseen. Anna jäähtyä.
3. Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää siivilän läpi vaahtoon kuivat aineet (vehnäjauho, leivinjauhe, kaakaojauhe).
4. Lisää jäähtynyt voi ja suklaa. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.
5. Paista kakkua toiseksi alimmalla tasolla noin 25 min. Valmis kakku on keskeltä hieman pehmeä. Sirottele jäähtyneen kakun päälle tomusokeria.
Itse ripottelin pinnalle tomusokerin tietenkin vaaleanpunaisella taikasauvalla, jonka mieheni minulle joskus osti, koska "kulta, mä en voi elää ilman sokerisirotintaikasauvaa!" 
Käytän muuten muutamaa muutakin hyväksihavaittua reseptiä tuosta samaisesta Hyvää pataa-kirjasta, jonka sivuille olen kotitalouden tunneilla onnistunut sotkemaan jos jonkinlaiset soosit. Kuinka moni muukin suuresti arvostaa sitä oppia, jonka on juurikin noilta "köksän" (niinkuin meillä Satakunnassa sanottiin) tunneilta joskus saanut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan kommentillasi!