20.2.2018

Bullet Journal - kun muutkin, niin minäkin

Mietin todella pitkään, aloittaisinko itsekin tuon viime vuosina supersuosituksi nousseen bullet journalin, eli BuJon.
Rakastan muistikirjoja, listoja ja kalentereita, sekä piirtelyä, washi teippejä ja erilaisia kyniä. Olin myös pyöritellyt tätä ajatusta päässäni ja selaillut Pinterestin ja Instagramin BuJo-ideoita niin paljon, että pakkohan se oli edes kokeilla!
Tarvikkeiksi ostin suositun, paljon puhutun Leuchtturm 1917-muistikirjan ihanan turkoosin sävyisenä sekä muutamia kyniä. Aika paljon erilaisia kuitukyniä ja tusseja multa jo löytyikin ennestään, mutta muutaman uuden halusin lisätä "kokoelmaan".
Säilytän kyniä ja tarvikkeita kauniissa Cath Kidstonin Peter Pan-kokoelman mukissa, jonka ostin Lontoosta viime vuoden lopulla.
No mikä nyt sitten on bullet journal?
Bullet journal on suunnittelija Ryder Carroll:n luoma ajatus muistikirjasta, jossa yhdistyy kalenteri, päiväkirja sekä erilaiset listat. Ajatuksena BuJossa on se, että kun asiat saa kirjoitettua ylös, ne eivät jää pyörimään mieleen. Hyvä video ideasta ja oman journalin aloittamisesta löytyy täältä!
Bullet journaleita on yhtä monta erilaista, kuin on niiden tekijöitäkin. Jokainen voi luoda kirjasta juuri sellaisen kuin haluaa.
Syy siihen, miksi pitkään pohdin koko hommaan ryhtymistä, oli kaksiosainen. Suurin syy oli se, että innostun erilaisista asioista, (lue: käsityöt, sisustus, materiaalit, younameit...), hyvin nopeasti, mutta sitten innostus saattaa lopahtaa muutaman viikon päästä. Toinen syy oli se, etten ole pitkään aikaan piirtänyt oikein mitään. Ajattelin, että no enhän mä varmaan enää edes osaa. Tiesin kyllä, että pitäisin hirmuisesti tästä ikuisuusprojektista, mutta lähinnä mietin olisiko sille kaiken muun ohella aikaa.
 
Koska ostin oman kirjani niin myöhään helmikuussa, aloitin ensin tekemällä muutamia listoja, sekä kalenterisivut maaliskuulle. Näin sain vähän tuntumaa koko hommaan ja pääsin testailemaan kyniä, fontteja yms. Innostuin nopeasti kokeilemaan kaikkea uutta ja mulla onkin muutamia hyviä ideoita jo tulevalle.
Maaliskuulle loin vähän old school-tatuointi-tyylisen teeman. Oma piirustusjälki, sekä kalligrafia kaipaavat selkeästi vähän hiomista, mutta eiköhän se pikkuhiljaa ala harjaantua. Nyt kun pääsee vielä täyttämään kalenteriakin, ah ihanaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan kommentillasi!