14.1.2018

Päälle mustaa ja valkoista

Ostin syksyllä PaaPiin pop up-liikkeestä ihanaa, mustavalkoista Pohjolan portti-trikoota. Mies valitsi kankaan, koska halusi tästä kummipojalleen jotain joululahjaksi. Niinpä pukinkonttiin lähti pienelle miehelle peruspaita koossa 92.
Kangasta jäi paidan jälkeen yli aika reippaasti, joten jätin sen kangaskaappiin hilloutumaan.
Joululomalla toteutin projektin, joka on jo aika pitkään odotellut inspiraatiota. Ostin useita vuosia sitten ihan vaatekaupasta ihanan, vähän tuollaisen liehuvan neuleen. Se on ollut yksi suosikkivaatteistani jo pitkään ja käytön jälkiä on alkanut näkyä. 
Kun Eurokankaan palalaatikosta löytyi edullinen, tarpeeksi samankaltainen, kangas, päätin leikata neuleen auki ja piirtää kappaleista kaavat.
(Kuvissa ylimmäinen kaupan neule sekä alimmainen itse tekemäni.)
Sain kuin sainkin lähes samanlaisen, ihanan kevyen liehakkeen itselleni. Olenkin jo päässyt ulkoiluttamaan paitaa ja todennut, että näitä pitää varmaan tehdä heti toinen, ettei tämäkin kulu heti puhki.
Joululahjaksi lähti viime jouluna myös paljon neulottua, kuten aikaisempinakin vuosina. Nämä palmikkosäärystimet ovat parin vuoden takaista tuotosta, mutta ovat blogin talviunien takia jääneet esittelemättä. 
Lanka: Novita 7 veljestä, musta
Puikot: 3,5mm
Ohje säärystimiin löytyy yhteishyvän sivuilta. Kyseinen palmikko on mielestäni tosi kaunis ja tälläkin hetkellä mulla on tätä mallia käyttäen yksi projekti puikoilla.
Onneksi mustalla ja valkoisella ei voi koskaan mennä vikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan kommentillasi!