22.10.2017

Vuosien varrelta: Huiveja

Nyt kun ollaan jo hyvän matkaa syksyn puolella ja kaulahuivit ovat taas tarpeellisia, voidaankin vielä jatkaa näiden vanhojen töiden postailua! 
Tässä kohtaa ehkä hiukan alkaa harmittaa, että poistin kaikki monen vuoden postaukset silloin, kun lopetin blogin kirjoittelun muutama vuosi sitten.. Aika paljon on saanut näitä vanhoja kuvia kaivaa esiin ja yrittää muistella mistä materiaalista ja kenelle mikäkin työ on tehty (naurava emoji). Mutta ei voi mitään, eteenpäin! 
Luvassa siis neulottuja ja ommeltuja huiveja.
Ystävälleni neuloin pitkän mallisen kaulahuivin kahdella langalla; Novita Rose Mohair mustana ja Novita Usva violettina. Huivi on neulottu helmineuleella. Tässä huivissa pidin sen pehmeydestä ja värin liukuvasta vaihtumisesta.
Lapsen kaulurin neuloin vanhemmalle kummipojalleni. Lankana käytin Novitan Wool:ia, petroolin sinisenä. Malli on Novitan omilta sivuilta, mutta tein tähän pieniä omia muutoksia. Eikö tämäkin nyt voida kaulahuiviksi laskea? 
Hattaran värisen huivin neuloin akryylilangalla ystävän lapselle. Tämän langan materiaalista en itse pitänyt, mutta väri on todella herttainen! Neulottu aina-oikein-neuleella.
Pitkän ja paksun kaulahuivin neuloin vaihteeksi itelleni. Käytin tähän villa-akryyli-sekoitelankaa ja neuloin kaksinkertaisella langalla. Tuli oikein ihana ja muhkea! (Näitä vanhoja kuvia kaivellessani alkoi ihan naurattaa. En ehkä ihan enää näytä tältä)
Tämä huivi oli alunperin suuri neliö, jonka sain äitini tädiltä. Hän on nuoruudessaan käyttänyt tätä paljonkin. Leikkasin neliön halki, ompelin sitten lyhyet sivut yhteen, niin että huivista tuli tuubi. Tein leikattuun reunaan vielä päärmeen. Huivi menee kolme kertaa ympäri ja on vielä tänäänkin yllättävän pehmeä. 
Hileinen tuubihuivi lähti ystävälle tilauksesta. Lankana Novitan Hile, harmaana. 2 oikein, 2 nurin-resorilla renkaana neulottuna tämä oli superhelppo ja supernopea! Samalla tyylillä olen neulonut itselleni parikin tuubia, eri värisinä.
Tämä huivi tuli myös itselleni, mutta vaihteeksi virkaten! Novitan musta Flip Flop-lanka taipui oikein kivaksi tuubihuiviksi. Huivin ohje ihanasta Santun Maja-blogista. Tämäkin kuva on jo 6 vuotta vanha...

- Anni -
--------------------------------------------------
Loads of scarfs made over the past few years.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan kommentillasi!