28.9.2017

Tuplasti asustetta

Ompelu on viime aikoina jäänyt vähän vähemmälle. Syksyisin on vaan niin paljon ihanampaa käpertyä sohvalle neulomaan, kuin nököttää yksin työhuoneessa ompelupöydän ääressä. Työpöydälle on kasaantunut paljon keskeneräisiä projekteja; valmiiksi leikattuja, pelkkiä kankaita ja korjattavia. Tänään sain inspiraation pienentää tuota kasaa.
Muutama viikko sitten syntyneille kaksosille ompelinkin jo aiemmin Hiiop-haalarit sun muuta. Nyt tein heille pienet setit, jotka menevät ristiäislahjaksi. Näiden olisi kuitenkin tarkoitus olla sopivampia vasta ensi keväänä. Uusilla tulokkailla on varmasti sopivia vaatteita jo ihan tarpeeksi.
Tytölle tein rusettipipon ja lapaset. Näissä kankaina PaaPiin Hilda valko-oranssina, Eurokankaan trikoot mustana ja valkoisena, sekä oranssi resori, jota multa jo löytyi kaapista. Rusettipipon ohje on oma versioni lukuisista netin eri vaihtoehdoista. Lapasten ohje löytyy täältä.
Pojan settiin tein ihanan, hyväksi havaitun Noshin lippapipon ja samanlaiset lapaset kuin tytölle. Pääkankaana villieläin-trikoo, jonka siskoni kantoi minulle suuren kangaskassin yhtenä saaliina. Myös resori on samasta kassista. Vuorina käytetty valkoinen trikoo on Eurokankaasta.
Lisäksi surautin vielä nopsaan pari pipoa äidilleni, hänen omista resoreistaan ja toiveidensa mukaan. Tässä käytin Kodin Kuvalehden ohjetta, mutta luulen että mun pitää tehdä kaavaan muutoksia. Tällä kaavalla jää päälaki vähän liian kulmikkaaksi ja korkeaksi mun makuun.

- Anni -
---------------------------------------------------
Sewing for a change, sets for newborn babies and hats for mom!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan kommentillasi!