15.5.2017

Peplum + polka dots

Meillä on tällä viikolla töissä, siis päiväkodissa, kevätjuhla. Viime viikolla sain kuningasajatuksen: haluan tehdä juhliin itselleni uuden paidan. Kangasta tai kaavaa mulla ei ollut, mutta ajattelin, että äkkiäkös minä näppäränä tyttönä kangaskauppaan kipaisen!
Kävin sitten penkomassa lähimmän Eurokankaan palalaaria ja löysin melkein kahden metrin palan ihanaa pilkkukangasta. Ne, jotka mut tuntee, tietää miten paljon rakastan polka dotseja. Oli siis sanomattakin selvää, että tää piti ostaa! 
Halusin paidasta tarpeeksi rennon mallisen, jotta voin asiaan kuuluvasti möyriä ja tanssahdella juhlassa. 
Mallin paitaan otin yhdestä jo omistamastani hihattomasta peplum-helmaisesta paidasta. Mittasin palat ja piirsin niiden perusteella kaavat. Lisäsin vielä hihat toisen paidan kaavoista muokkaamalla. Varsinainen sekametelisoppa siis. Olen tulokseen erittäin tyytyväinen!
 Kankaan laatu on mulle mysteeri. Pinta on sileä ja liukas, vähän uimapukumainen. Kangas joustaa kivasti molempiin suuntiin, eikä purkaudu pesussa (testattu on, kahdesti!)
Tätä ominaisuutta hyödynsin helmaa tehdessäni. Sain helmaan ihanaa keveyttä ja liikkuvuutta jättämällä raskaan päärmeen kokonaan pois. Ompelin vielä pienet muotolaskokset rintojen kohdalle.
- Anni -
------------------------------------------------
Something for myself for a change! Peplum top for a spring party.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan kommentillasi!