17.4.2017

Vuosien varrelta: Vaatteiden tuunausta

Olen vuosien varrella tuunaillut paljon omia vaatteitani. Suurimmaksi osaksi tuunaukset on hyvin pieniä juttuja, kuten kaula-aukkojen suurentamista, kyynärpaikkojen lisäämistä yms.. Tuunattavia vaatteita olen haalinut kirppiksiltä, saanut siskoilta tai mieheltäni. 
Tuunaus on mun mielestä kiva tapa saada persoonallisempia vaatteita ja ideoita tuunaukseen on satoja! 
Kokosin alle taas kuvia erinäisistä tuunausprojekteista vuosien varrelta.

Kuvien laadut vaihtelevat aika paljon, koska osa näistä kuvista on otettu puhelimella, osa kameralla ja ihan eri vuosina.. Pahoittelut tästä!
T-paitojen muokkailua olen tehnyt aika paljon. Tykkäsin muutamia vuosia sitten käyttää paljon erilaisia printtejä, nykyäänkin kyllä, mutta hieman vähemmän. En kuitenkaan koskaan ole ollut perus t-paitojen mallin fani. Onneksi paitoja on aika helppo muokata eri tavoilla; kaula-aukkojen suurennus ja muodon muuttaminen, hihojen lyhennys, painijanselän tekeminen, pitsin lisääminen.. Näissä yllä olevissa olen suurentanut kaula-aukkoa ja lyhentänyt hihoja.
Tämä malli on ollut yksi mun suosikeista. Leikkasin tässä hihat kokonaan pois, sekä suurensin jäljelle jääviä kädenaukkoja reilusti. Leikkasin ohuet suikaleet hihojen kankaasta ja solmin ne ruseteille noin solisluun korkeudelle. Ensimmäisen pesun jälkeen trikoosuikaleet kiertyy kivasti rullalle ja jää ohuiksi nauhoiksi.
Siskolta turhaksi jäänyttä neuletakkia muokkasin sivusaumojen sisäänottamisella ja tekonahkapaikoilla kyynärpäihin. Nahkapaikat ovat peräisin vanhasta takin riekaleesta ja ompelin ne käsin.
Toiselta siskolta saamani farkkuliivi lähti pesukoneeseen värjäytymään! Liiviä hetken aikaa sellaisenaan käytin, jonka jälkeen se lähti uudestaan tuunauspöydälle. Loppujen lopuksi farkkuliivistä ja hupparista muodostui takki. Availin lisäksi ratkojalla muutamia saumoja ja jätin rispaantumaan pesuissa. Tätä olen käyttänyt paljon; talvella hupparina ja kesällä kevyenä takkina.
Kaksi vaaleanharmaata trikoista paitaa ostin joskus alesta ihan tuunausmielessä. Päädyin heittämään ne samaan mustaan koneelliseen kuin farkkuliivin. Lankoihin väri ei tarttunut, joten niistä jäi kivaa tehostetta. Näistä tuli mun mielestä tosi kivat!
Kuvakollaasista löytyy kolme pientä muokkausta; 
Valkoisen perus t-paidan kaula-aukkoa suurensin, sekä kokeilin liukuvärjäystä. Heitin väri-vesi-seoksen ämpäriin ja laskin paidan helmaa väriin vähän kerrallaan noin 10min välein. Lopuksi runsas huuhtelu ja pesu koneessa.
Vanhan, puhkikuluneen tekonahkatakin (huomaa neuletakin nahkapaikat yllä) hihoista leikkasin suikaleet, jotka ompelin pitkähihaisen trikoopaidan sivusaumoihin.
Mummun veljeltä naamiaistarkoitukseen saamastani flanellipaidasta lähti hihat, sekä sivusaumoista osa pois. Tein selkään vielä pienet muotolaskokset, jotta sain paidasta kivasti istuvan. Paitaa voi muuten pitää myös auki. 

Mitäs olette mieltä? Tuunailetteko itse valmiita vaatteita paljon?


- Anni -
-------------------------------------------------------------
I absolutely love refashioning my clothes!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan kommentillasi!