17.3.2017

Vuosien varrelta: villasukat & rakkaat villasukat-kirja

Tilasin alkuvuodesta pitkästä aikaa Suuren Käsityölehden. Tilaajalahjaksi sain kirjan, Rakas villasukka. Kirja vaikutti oikein kivalta, nopean selailun tuloksena merkitsin jo useamman mallin, joita haluan kokeilla. Tilaajalahjana tuli myös kahdet bambuiset sukkapuikot, 3mm ja 4mm.
Kirjassa on yhteensä 40 erilaista ohjetta, joista osa on julkaistu aiemmin Suuri Käsityölehdissä ja osa on uusia malleja. Lisäksi kirjan lopusta löytyy perussukkien neulontaohje, erilaisia neuleohjeissa käytettyjä lyhenteitä ja muuta pientä kivaa.
Olen viime aikoina useista blogeista ihastellut kuvioneulesukkia, joissa pohjaväri on musta ja kuviot neulottu värikkäällä tai liukuvärjätyllä langalla. Kauniita ideoita olen ihastellut ainakin Sweet things ja Punatukka ja kaksi karhua -blogeista.
Nyt mulla onkin yksi tämän vuoden käsityö-tavoitteista oppia neulomaan nättiä kirjoneuletta. Kirjoneule on aina ollut mulle pieni mörkö, mutta nyt olen päättänyt selättää pelkoni tässä asiassa!
Ostin testiin myös uutta Novitan 7 veljestä Aurora-lankaa. Ihastelin näiden herkullisia värejä kaupassa pitkään ja päädyin keväiseen keltaiseen. Samoja lankoja haluaisin myös kokeilla vihreänä ja violettina. 
Päätin neuloa näistä piirakkakuvioista sukkaa. Itse ainakin ihastuin,vaikka nämä todennäköisesti lahjaksi päätyvätkin. 
Bambu-puikkojakin päätin heti testailla. Toistaiseksi en ole vakuuttunut, kyllä ne metalliset tuntuu musta paremmilta. Katsotaan nyt, kun tämän projektin saan tehtyä, josko bambuiset tuntuisivat sitten paremmilta.
Loppuun vielä kooste joistakin vuosien varrella neulomistani villasukista.
Valkoiset sukat neulottu itselle, mun vakio"pitsillä". Eli piirakkakuviolla, jota tuohon aurora-lankaankin käytin. Lanka Novita 7 veljestä valkoisena.
Kelta-raitaiset ja pinkki-harmaat sukat menivät lahjaksi, niissä lankoina Novita 7 veljestä, yksivärisinä, polkka ja linnut-papukaija.
Kahdet vaaleanpunaiset on vauvakokoa. Molemmat neulottu lahjaksi. Junasukissa käytetty Novita wool lankaa vaaleanpunaisena ja toiset vaaleanpunaiset 7 veljestä raita-langalla.
Hai-sukat olivat ystävälleni, joka oli nähnyt vastaavat sukat joskus netissä. Kuvan perusteella kehittelin ohjeen näihin sitä mukaa kun tein. Täydelliset nämä ei ole, mutta saaja itse tykkäsi! Novitan nalle-langasta nämä.
Itselleni neuloin vuosi sitten säärystin-sukat, jotta sain sekä sukat, että säärystimet mahtumaan talvikenkiin. Näissä on varren sijaan neulottu säärystimet ja lopuksi vain sukan jalkaterä. 
Näistä säärystin-sukat, tummansiniset ja raidalliset neulottu Novita 7 veljestä-langoilla; tummansinisellä, viidakko- ja raitalangoilla. 
Marjapuuron väriset sukat neuloin tutulle tilauksesta. Sukkiin käytetty jotain akryylisekoitelankaa, josta en erityisemmin pitänyt, mutta jonka hän toi itse.
Peppi Pitkätossu-teemaiset sukat neuloin käyttäen kaikkia mahdollisia jämälankoja, mitä vain kaapista löytyi. Nämä tein itselleni ja olen käyttänyt paljon!
Junasukissa lankana on Novitan nalle, sininen taika. 
Kaikki muut sukat 7 veljestä; linnut-kyyhkyä ja papukaijaa, raitaa eri väreissä, polkka karamelliä, violettia tweediä ja yksivärisiä. Näitä värikkäitä sukkia on tullut neulottua aika monta paria, tässäkin vaan muutamat..

- Anni -
--------------------------------------------------------
Woolly socks are probably my favourite craft of all. I've made a few hundred pairs over the years. Here are a few photos of the ones I've liked the most.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan kommentillasi!