10.2.2017

Oh bandana! (Ohje: rusettihiuspanta)

Rakastan käyttää huiveja, varsinkin kesällä. En ole erityisemmin mikään hellehattujen tai lippisten ystävä, joten huivit ovat juuri sopivan keveä vaihtoehto! Bandana-huivi on kuitenkin suhteellisen hankala saada näyttämään kivalta, varsinkin niskasta. Mulla usein jää hiukset töröttämään rumasti monen huivikerroksen alla.
Muutama vuosi sitten keksin ratkaisun tähän "ongelmaan". Liimasin huivin tyhjän hiuspannan päälle ja tadaa! Täma sama tutorial mulla on ollut blogissa ennenkin, mutta koska tämän kerran joskus poistin, päätin tehdä nyt uuden.
Tarvitset: 
Hiuspannan
Bandana-huivin tai vaikka silkkihuivin
Silkkinauhaa
Kuumaliimaa
Ompelukoneen ja lankaa TAI neulan ja lankaa
Mittanauhan ja sakset

Näin teet:

Mittaa ja leikkaa huivista hiuspannan peittävä pala. Mittaa ja leikkaa myös silkkinauhasta pala, joka yltää hiuspannan sisäpuolella päästä päähän.
Liimaa huivikangas kuumaliimalla hiuspantaan. Laita liimaa vain pannan alapuolelle, jolloin päällipuoli jää kauniin sileäksi.
Liimaa silkkinauha hiuspannan sisäpuolelle, niin että kankaasta tullut sauma peittyy.
Leikkaa lopusta kankaasta palanen solmua varten. Itse leikkasin kolmion muotoisen palan. Voit leikata palasta haluamasi kokoisen. Tämä määrittelee päälle tulevan solmun koon.
Ompele päärme solmu-palaan. Tämän vaiheen voit tehdä joko ompelukoneella tai käsin ompelemalla. Kumpikin käy!
Solmi lopuksi pala haluamaasi kohtaan hiuspannan päälle. Itse tein solmun hieman keskikohdan viereen, jolloin solmu ei ole aivan keskellä päätä. Voit vielä kiinnittää solmun pienellä tipalla kuumaliimaa, mutta tämä ei ole pakollista.
 Samalla ohjeella tein punaisenkin. Seuraavaksi olis tarkotus kokeilla kesäksi silkkihuivista pannan tekemistä.

- Anni -
--------------------------------------------------------
Tutorial for a bandana headband. I have a couple already and I love them!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan kommentillasi!